HomeOver Dokter PolFoto's
Estiamed
Laser en Acupunctuur
Acupunctuur
Laser
Pijnbestrijding
Indicaties
Afslanken
Vergoeding
Contact
Vergoeding
N.A.A.V.

Nederlandse Artsen Acupunctuur Vereniging, de NAAV

De Nederlandse zorgverzekeraars erkennen de acupunctuurbenadelingen van Dokter Pol omdat hij arts is en lid is van de Nederlandse Artsen Acupunctuur Vereniging, de NAAV. Artsen die opgeleid zijn tot acupuncturist hebben zich verenigd in de Nederlandse Artsen Acupunctuur Vereniging. U kunt de website van de NAAV raadplegen. Hierin vind u een zee van informatie over acupunctuur met tevens een aantal interessante links op het gebied van acupunctuur.

Officieel erkend door zorgverzekeraars


Als u binnen uw zorgverzekering een aanvullende verzekering heeft worden de kosten van acupunctuur in de meeste gevallen voor het grootste deel vergoed. Het kan interessant zijn de voorwaarden voor vergoeding door de verschillende zorgverzekeraars voor alternatieve geneeswijzen met elkaar te vergelijken! Sommige vergoeden 100% van de kosten terwijl anderen slechts een beperkt deel vergoeden. Elk jaar heeft u opnieuw het recht te kiezen voor die zorgverzekeraar die het beste bij uw situatie past.

Wat vergoedt uw zorgverzekeraar?

Een uitgebreid
overzicht 2010 van vergoedingen door de verschillende zorgverzekeraars geeft "de zorgpraktijk".
Een uitgebreid
overzicht 2011 van vergoedingen door de verschillende zorgverzekeraars geeft "de zorgpraktijk".
Het is hierbij wel belangrijk dat u deze informatie nog even verifieert bij uw zorgverzekeraar of in uw polis.

De no-claimregeling is sinds 2008 verdwenen. In plaats daarvan is er een verplicht eigen risico van 170 euro (2011). Voor zorg, zoals onze behandelingen, die via uw aanvullende polis vergoed wordt, geldt dit eigen risico niet. De vergoeding staat dus los van het eigen risico. Het is wel afhankelijk van hoe u zichzelf verzekerd heeft, welk bedrag of welk percentage u van uw zorgverzekering vergoed krijgt.

Zijn de behandelingen aftrekbaar van de belasting?
Als u niet aanvullend verzekerd bent, kunt u in bepaalde gevallen de behandelkosten van de belasting aftrekken. Soms is het bedrag dat u terugkrijgt van uw verzekering aan ee n maximum gebonden. Kosten van acupunctuur die u zelf dient te betalen, vallen bij de belastingdienst onder 'aftrekbare ziektenkosten'. Of u deze kosten kunt aftrekken van de belasting, is afhankelijk van de drempel die oor u geldt. Dit kunt u nagaan bij de belastingdienst.

www.dokterpol.com