HomeOver Dokter PolFoto's
Estiamed
Laser en Acupunctuur
Acupunctuur
Laser
Pijnbestrijding
Indicaties
Afslanken
Vergoeding
Contact
Laser

Laser / Laseracupunctuur

Hierbij moeten we 2 zaken onderscheiden.
Acupunctuurpunten kunnen met laseracupunctuur worden behandeld in plaats van met naaldacupunctuur.

Het voordeel van laseracupunctuur is dat dit zonder pijn kan gebeuren. Als een patiënt bang is voor naalden kan hiervoor gekozen worden, maar in een aantal gevallen wordt toch de voorkeur gegeven aan naaldacupunctuur. Dit alles natuurlijk in overleg met de patiënt.

Bij mensen met nicotineverslaving die willen stoppen met roken passen we in onze praktijk meestal acupunctuur toe met naaldjes omdat naar onze ervaring laseracupunctuur hierbij iets minder effectief is.

Ten tweede wordt in de praktijk voor Acupunctuur en Laser van dokter Pol in Eindhoven bij pijnklachten heel vaak infraroodlaser met hoge intensiteit toegepast, zogenaamde "High Intensity Laser Therapy". De combinatie van acupunctuur met hoge intensiteit lasertherapie is in onze praktijk zeer effectief gebleken. De laserbehandeling werkt meestal zeer snel. De effecten kunnen al na één behandeling optreden, zelfs bij al jaren bestaande pijnklachten. Hiervan hebben we in onze praktijk vele voorbeelden. Belangrijke effecten van de hoge intensiteit laser op het behandelde gebied zijn een verbetering van de doorbloeding, het stimuleren van celaktiviteit, ontstekingsremmend effect, direct pijnstillend effect door het stimuleren van de afvoer van pijnmediatoren in het aangedane gebied. Bij een hernia kan de zwelling van de hernia vrij snel afnemen en de ontstekingsreaktie die bij pijn van een hernia altijd een belangrijke rol meespeelt wordt getemperd. De druk op de beklemde zenuw neemt af. De pijn kan daardoor zeer snel afnemen en zelfs verdwijnen. 

Dit effect treedt vaak al na een eerste behandeling op! Ook zien we in de praktijk regelmatig dat (lichte) uitvalsverschijnselen bij een hernia kunnen verdwijnen of afnemen. 

De combinatiebehandeling zoals wij deze in onze praktijk toepassen is uniek te noemen in Nederland.
Veel van onze patiënten met pijnklachten hebben zelfs al eens een pijncentrum of pijnpoli bezocht.
In een centrum voor pijnbehandeling of pijnbestrijding vindt uitgebreide analyse plaats van de pijn door een team dat uit verschillende disciplines bestaat.

  

Enkele indicaties
Goede indicaties voor combinatiebehandelingen zijn bijvoorbeeld
artrose, spondylartrose van de wervelkolom (zogenaamde "versleten nek of versleten rug"), tenniselleboog, hernia, zowel nekhernia als rughernia. Ook zijn er zeer snelle effecten bij zowel acute als chronische sportblessures, kneuzing, ook ribkneuzing. De pijn en de zwelling kunnen snel afnemen, vaak al na 1 laserbehandeling.

Maakt u gerust een 
afspraak.

Zie ook het uitgebreide overzicht
indicaties

www.dokterpol.com