HomeOver Dokter PolFoto's
Estiamed
Laser en Acupunctuur
Acupunctuur
Laser
Pijnbestrijding
Indicaties
Afslanken
Vergoeding
Contact
Acupunctuur

Acupunctuurbehandeling

Elk mens heeft over zijn of haar hele lichaam en vlak onder de huid zo'n 722 acupunctuurpunten. De energiebanen in het lichaam komen op die plekken aan de oppervlakte. Deze energiebanen noemen we meridianen. Daar hebben we er 14 van. Een acupuncturist gebruikt minuscule naalden of een laser om een bepaalde combinatie van acupunctuurpunten te stimuleren Ook kan hij acupunctuurpunten met zijn handen stimuleren.

Acupunctuur, een zeer oude geneeskunde

Nog voordat onze jaartelling begon, werden er in China al ziekten behandeld met acupunctuur.
In de eeuwen die daarna volgden, zijn hun principes en theorieën steeds verder aangepast en uitgebreid tot de volledige Chinese medische wetenschap die wij nu kennen. In tegenstelling tot de Westerse dokter zoekt de acupuncturist niet naar een OP ZICH ZELF STAANDE bacterie, virus, of een andere zichtbare afwijking in het lichaam. Hij kijkt naar alle symptomen die zich bij u voordoen en stelt daarna een behandelplan op. Om het lichaam zo goed als mogelijk weer terug in balans te brengen. Zodra de balans van Yin en Yang weer hersteld is, is het ziektebeeld verdwenen.


Acupunctuur heft blokkades in het lichaam op!

Als je ergens last van hebt of je ziek voelt, dan is er ergens een blokkade in je energiesysteem. Hierdoor worden afvalstoffen en negatieve energieën in je lichaam onvoldoende afgevoerd. Ook kan je lichaam dan bepaalde nuttige energieën en belangrijke lichaamseigen stoffen onvoldoende aanmaken. Dit kan verschillende klachten en ziekten tot gevolg hebben. Volgens de traditionele Chinese geneeskunde kan acupunctuur de blokkades in de energiehuishouding van je lichaam opheffen. Zo gaat je lichaam haar energiehuishouding zelf weer goed regelen. Bovendien zorgt het ervoor dat ons lichaam dan de ongezonde stoffen en negatieve energie weer beter gaat afvoeren. Het lichaam gaat stoffen waar het een tekort aan heeft, opnieuw aanmaken. Dit zorgt voor nieuwe energie. Pijnklachten worden in de Chinese Geneeskunde ook gezien als een gevolg van blokkades van energie. Naast pijnklachten, waar het merendeel van de patiënten mee komt kunnen ook vele andere klachten goed reageren op behandeling. Zie Indicaties.

 

Acupunctuur bij pijn

Pijnklachten

In de praktijk van dokter Pol in Eindhoven wordt bij behandeling van pijn vaak een combinatiebehandeling gegeven van acupunctuur met naalden of laser en behandeling met hoge intensiteit lasertherapie. Door dit laatste zijn vaak zeer snelle resultaten te bereiken, zelfs al na één tot enkele behandelingen. Het is hierbij ook weer een kwestie van het herstellen van een evenwicht. In feite wordt een vicieuze pijncirkel hiermee doorbroken Dit geldt zowel bij acute als chronische pijnen. De combinatiebehandeling wordt bijvoorbeeld heel vaak door dokter Pol toegepast bij artrose. Bij pijnklachten door artrose van bijvoorbeeld de knie hebben we zeer goede resultaten in combinatie met onze nieuwe lasertechnieken. De pijn is vaak al na 1 of 2 behandelingen flink afgenomen! Doordat het bewegen daarna beter gaat kan de spierkracht zich langzaam maar zeker herstellen en is in dit geval de knie minder kwetsbaar geworden. Zo is het mogelijk om vele klachten te behandelen ook als de reguliere geneeskunde daar geen oplossing voor heeft.

Maakt u gerust een afspraak. Misschien is uw probleem op te lossen.

Acupunctuur bij stoppen met roken

Als u wilt stoppen met roken dan kan behandeling met acupunctuur heel effectief zijn. Zo'n 70 % van de mensen die zijn behandeld lukt het om na 1 behandeling te stoppen.

 Zie ook het uitgebreide overzicht van
indicaties voor acupunctuurbehandelingwww.dokterpol.com